04 mai 2021 - Coronavirus

Alte 6 persoane care au participat la ştafeta Torţei Olimpice s-au infectat cu Covid-19

Şase persoane care au participat la ştafeta Torţei Olimpice în Japonia au fost diagnosticate cu COVID-19, aducând numărul total de participanţi la eveniment infectaţi cu coronavirus la opt, au anunţat organizatorii, citaţi de Reuters.

Cele şase persoane, printre care se numără un bărbat în vârsta de 20 de ani şi un altul de 30 de ani, au ajutat la organizarea ştafetei care a trecut prin prefectura sudică Kagoshima pe 27 aprilie.

Toţi au asistat la controlul traficului şi au purtat măşti, trei dintre ei făcând acest lucru în oraşul Amami şi ceilalţi trei în oraşul Kirishima, au spus organizatorii.

La începutul lunii trecute, alte două persoane care au ajutat la organizarea ştafetei torţei de pe insula Shikoku au fost diagnosticate cu COVID-19, inclusiv un ofiţer de poliţie de 30 de ani care a ghidat traficul în prefectura Kagawa.

Autorităţile japoneze sunt hotărâte să protejeze participanţii la jocuri, dar şi populaţia locală, despre care sondajele de opinie au arătat că se opun în mare măsură desfăşurării olimpiadei, din cauza temerilor că evenimentul va duce la mai multe infecţii COVID-19.

Japonia a declarat stare de urgenţă, luna trecută, din cauza COVID-19, în principalele centre urbane din Tokyo, Osaka şi alte două zone, stare de urgenţă care va dura până la 11 mai.

Jocurile Olimpice, amânate cu un an din cauza pandemiei, sunt programate să se înceapă pe 23 iulie.

Sursa : www.mediafax.ro