COMENTARIU Valeriu Şuhan: Bula demnitarului

Autor: Valeriu Suhan

După Curtea Constituţională, următoarea ţintă a criticilor acide ale guvernanţilor este Curtea de Conturi.

Ambele instituţii au constatat, fiecare în domeniul său, că guvernanţii noştri zburdă cu voioşie printre regulile de drept, încălcând mai tot ce se poate încălca.

Întâi, Curtea Constituţională a constatat că drepturile noastre, ale cetăţenilor, sunt grav încălcate mergând până la lipsirea de libertate în mod ilegal.

Pe urmă, Curtea de Conturi derulează un control la Ministerul sănătăţii şi descoperă grave încălcări ale legii cu vădite conotaţii penale.

Mai înainte, cu aceeaşi voioşie cam nătângă, oficialităţile recunosc că nu au declarat starea de epidemie pentru că nu erau îndeplinite condiţiile necesare, cu referire la numărul de infectaţi, cu precădere.

Am mai avut ocazia s-o spun, această ultimă treabă, nedeclararea epidemiei, aduce după sine consecinţe grave.

Una dintre ele este că plata sporurilor pentru medici şi personalul medical nu are acoperire legală pentru că e condiţionată de existenţa stării de epidemie. Care nu există, pentru că nu a fost declarată ca atare.

O fi doar noaptea minţii, sau o ticăloşie acoperită politic prin discursuri sforăitoare cu ”grija” şi ”responsabilitatea” pentru cetăţeni, pronunţate cu compusă dar ridicolă mină, exprimând vezi Doamne, seriozitate ?!

Am început să cred că demnitarii noştri, o fi şi la alţii dar nu mă interesează pentru că nu-s ai mei, trăiesc într-o bulă de narcisism şi auto-suficienţă.

Fenomenul nu e nou, dar acum pare a fi atins cote inimaginabile anterior.

Oamenii ăştia se auto-stimulează narcisistic după cum ziceam şi pozează ridicol, în salvatorii naţiunii.

Nimeni şi nimic nu le poate chestiona cinstea şi corectitudinea pentru că altfel, cei care ar îndrăzni, ar deveni ”duşmanii poporului”.

Deviza bolşevică ”cine nu-i cu noi e împotriva noastră” e cea care răbufneşte lătrat din gura infailibililor, ca o ameninţare perfidă la adresa noastră, a muritorilor de rând.

În bula lor, cei care ne conduc se simt, prosteşte, ca zeii din Olimp.

Preocuparea lor exclusivă este ”datu’ la gioale”, intrigi mărunte, interese meschine, socoteli de arendaş scăpătat, dispreţuindu-ne cu patimă de beţiv şi nesimţire de stâlp de telegraf.

Nu există altă explicaţie pentru furtul organizat din achiziţiile oneroase şi cheltuielile mascând fără abilitate devalizarea bugetelor statului.

De fapt, infailibilii fură de sting, lasă golu’ în jur, dar strigă cu tupeu acuzând comploturi inexistente şi adversităţi închipuite.

Calculele lor politice, strâmte, mizere, se referă strict la perpetuarea puterii de care s-au îmbolnăvit.

Nici nu avem unde să-i internăm, ca să-i ajutăm nu de alta, că ne-au închis şi spitalele.

Zeci de mii de oameni bolnavi cronic, caută disperaţi ajutor medical la statul pe care l-au plătit din munca lor şi primesc în schimb, uşile ferecate ale spitalelor.

Ce s-a-ntâmplat cu spitalele de campanie pe care am cheltuit o grămadă de bani ?! De ce nu sunt ele folosite, astfel încât spitalele, clinicile, să fie la dispoziţia celor cu nevoi medicale stringente ?!

Ce se întâmplă cu linia de fabricaţie pentru măşti importată şi ”inaugurată” cu tam-tam, surle, trâmbiţe, suliţe, meliţe şi alte tâmpenii de propagandă ?!

Ziceau că linia asta va produce un milion de măşti pe zi, iar noi importăm măşti de zeci de milioane de Euro. Şi ? Unde sunt ?

Or fi în bula demnitarului...