Primarul oraşului Brăila nu vrea ca testele de salivă să fie făcute în şcoli „Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor şi părinţilor vor fi respectate”

Marian Dragomir, primarul oraşului Brăila, le-a cerut reprezentanţilor săi şi ai consilierilor locali de la PSD în consiliile de administraţie din şcoli să militeze pentru testarea COVID a elevilor la domiciliu.

Primarul oraşului Brăila a anunţat pe Facebook că „testarea elevilor la domiciliu şi nu în şcoală, în absenţa părinţilor” este mandatul reprezentanţilor primarului şi consilierilor municipali PSD în consiliile de administraţie ale grădiniţelor, şcolilor şi liceelor.

Edilul spune că profesorii nu sunt instruiţi pentru realizarea de teste de salivă.

„Suntem de acord cu testarea gratuită a elevilor cu teste asigurate de Ministerul Educaţiei. Apreciez implicarea cadrelor didactice, dar rolul acestora este educativ şi nu trebuie să fie implicate în testări medicale pentru care nu au fost instruite. Având în vedere faptul că testele sunt cu salivă un profesor nu îi poate spune unui copil unde să… Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor şi părinţilor vor fi respectate. Vă doresc multă sănătate şi puterea de a lupta împotriva oricărei decizii ilegale sau lipsite de etică”, a anunţat, pe Facebook, primarul Marian Dragomir.

Testele cu salivă vor fi folosite pentru prima dată joi, pe 2 decembrie, în ziua în care se vor relua cursurile după mini-vacanţa de Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională.

Sursa : www.mediafax.ro