Grupuri care apără drepturile civile solicită Google să blocheze canalul de YouTube al lui Trump. Ce răspuns au primit

Jim Steyer, unul dintre organizatorii campaniei „Stop Hate for Profit” care a atras peste 1.000 de agenţi de publicitate să boicoteze Facebook în iulie, a declarat că grupurile cer eliminarea canalului YouTube deţinut de Trump, care are 2,76 milioane de abonaţi.

YouTube şi-a descris acţiunea ca fiind un prim „avertisment”. Conform politicii sale, un cont va fi blocat definitiv la a treia abatere, a notat Reuters.

YouTube îi oferă posibilitatea lui Trump de a continua să răspândească informaţii false despre faptul că alegerile din SUA au fost fraudate, a spus Steyer. YouTube a spus grupurilor că ia în considerare cererile, dar încă nu a acţionat.

„Dacă YouTube nu este de acord cu noi şi nu se alătură celorlalte platforme pentru a-l bloca pe Trump, vom merge la agenţii de publicitate”, a adăugat el.

„Ne alăturăm partenerilor noştri de coaliţie şi cerem ca YouTube să acţioneze decisiv pentru a contribui la stoparea răspândirii urii, prin închiderea contului lui Trump", a declarat NAACP pentru Reuters.

NAACP, Anti-Defamation League and Color of Change, împreună cu grupul Steyer Common Sense Media, se numără printre organizatorii campaniei ”Stop Hate for Profit”.

Sursa : www.mediafax.ro